Logo

Hakkebøf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hakkebøf

 

Se de fejl, der ødelægger en god dansk hakkebøf. Se alle opskrifter med hakkebøf herunder

 

Falder bøffen fra hinanden eller koger den på panden, er der noget galt. Se, hvordan du skal ælte, forme og stege hakkebøffen, så den bliver sprød på overfladen og saftig indeni.

En hakkebøf skal have mindst lige så megen omhu som en engelsk bøf

 

1) Kødet er for magert

3-8% fedt i kødet er ikke godt at lave hakkebøf af. Du risikerer let, at bøffen bliver tør, når kødet er meget magert. Køb hellere hakkekød med 8-14% fedt eller kød med op til 22% fedt.

 

2) Bøfferne er for store

Brug ca. 100 gram kød til hver bøf. Du kan bruge en lille kaffekop – ikke et krus – til at måle kødet op i, eller du kan veje det på en vægt. Hvis bøfferne bliver for store, er det svært at stege dem færdige uden at brænde dem på.

 

3) Kødet hænger ikke sammen

Kødet skal æltes, så det hænger sammen, ellers kan det ikke holde formen. Pres hver klump kød til hakkebøf i hånden, og form den som en snebold, kast den runde bold fra hånd til hånd 3-4 gange, så noget af luften presses ud, og kød og fedt arbejder sig ind i hinanden. Stop i tide, kødet skal ikke overæltes. Så bliver al luften nemlig presset ud af bøfferne, og de bliver kompakte.

 

4) Bøffen skrumper og trækker sig sammen på panden

Bøffen skal klemmes flad og hakkes på overfladen med en kniv – først på den ene led og så på den anden, det gør overfladen ensartet og giver bøffen den rigtige stegeflade. Bøffen skal være så flad som muligt, så den ikke trækker sig sammen under stegningen og bliver til en rund bold. Det er et gammelt husmodertrick at trykke den fladere i midten med en tommelfinger for at hjælpe den med at holde formen.

 

5) Bøffen revner på panden, og saften driver ud af siderne

Bøffen skal samles godt og formes rundt i kanten med en kniv, så den er glat og sammenhængende, og panden skal være varm. Fedtstoffet skal være bruset af, og det skal syde, så det kan høres, når bøffen lægges på.

 

6) Din bøf er rød indeni, og naboens er tørstegt

Form alle bøffer, så de er lige høje. Det har mindre betydning, at den ene måske har en større omkreds end den anden.

 

7) Bøfferne får ikke stegeskorpe, men står og koger på panden

Bøfferne skal steges på middel til høj varme, fedtstoffet skal syde hørligt, når bøfferne lægges på panden, og panden må ikke miste varmen undervejs. Når du har lagt 2 bøffer på panden, så vent med de næste 2, til panden igen er kommet op i temperatur.

Vend ikke alle 4 bøffer på en gang, så taber panden også varme. Hvis bøfferne koger i stedet for at stege, får de ikke stegeskorpe, og så koger al saften. Er du i tvivl om, hvor meget fedstof du skal bruge, så dæk hele bunden af panden med for eksempel lige dele olie og smeltet smør.

 

8) Du steger for længe eller for kort

Danish Meat Institute anbefaler, at temperaturen i hakkebøffen skal op på omkring 63 grader og holdes på det niveau i cirka 12 minutter. Det sker ved at lade bøffen ligge på den slukkede pande i 12 minutter. Så er bøffen rosa og sikker.

Stegetermometer er den sikre metode til at undgå, at bøffen enten er rå indeni eller er stegt helt tør, men har du ikke sådan et, kan du stege bøffen ved høj varme ca. 2 minutter på hver side.

Bøffen skal føles fjedrende og spændstig, når du trykker på den. Nogle sammenligner spændstigheden med det, du mærker, når du trykker på oversiden af din egen knyttede hånd lige på den bløde pude mellem tommel- og pegefinger.

 

Hakkebøf

 

Hakkebøf er en traditionel dansk ret. Den spises normalt med bløde løg, kogte kartofler og brun sauce. Tilbehøret kan være surt og sødt som syltede agurker, syltede rødbeder, rødkål og syltetøj.

 

Vi har her samlet alle vores opskrifter med hakkebøf. Lad dig inspirere og servér en lækker ret med hakkebøf:

 

HakkebøfHakkebøfKrydret hakkebøf

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med bacon

Lækker version af hakkebøf; her med bacon og hvidløg. Smager rigtig godt lavet på grillen.

 

 

HakkebøfHakkebøfBlå hakkebøf

En blå hakkebøf laves med blue cheese eller roquefort ost, selvom hvidskimmelost også kan bruges. Server gerne med bagte eller kogte kartofler - og måske et glas rødvin til.

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøffer, blufærdige

Hakket okse, lidt hvidløg, tomat, ost og masser af basilikum - så er de hjemme

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøffer med krydret flødeost

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøffer med ostefyld og kold avocadosauce

 

HakkebøfHakkebøfAmerikanske hakkebøffer

De brunede hakkebøffer med bacon om lægges i et fad med løg eller tomat på, ost øverst og steges færdige i ovnen

 

HakkebøfHakkebøfBraiserede hakkebøffer i urter

Hvis du vil gøre noget ekstra ud af dine hakkebøffer, så prøv denne opskrift på braiserede hakkebøffer í urter. Bøfferne servers med nykogte kartofler. Perfekt som nem men lækkert aftensmad.

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med bløde løg

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med løg - Marie's


HakkebøfHakkebøfHakkebøf stuvede kartofler, basilikum og soltørrede tomater

 

HakkebøfHakkebøfBarn 2-6 år Hakkebøf med kartoffeltortilla og agurkemole

Her er en spanskinspiret ret der egner sig til store som små. Retten består af tortillias, hakkebøf m. hvidløg og en agurkemole. Mole er navnet på forskellige saucer der bruges i det mexikanske køkken

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med pizzasauce

Det lyder måske lidt mærkeligt med pizza hakkebøf, men det smager faktisk glimrende. Du kan bruge det som et let og billigt aftensmad alternativ. Server gerne med ris, pasta eller kartofler.

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med pandestegte grønsager

Den klassiske hakkebøf opskrift, dejlig hurtigt og let at lave. Hakkebøf er jo altid vel smagende, så her opskriften som gør det let for dig at lave i et snuptag - velbekommen.

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med flødekartofler og rødkålssalat

Flødekartofler er ren smagsforkælelse, og det er slet ikke så svært at fremtrylle en weekendgod ret med den cremede sag. Få opskriften her!

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med kikærter, majs og spinat

Det er en rigtig god idé at have et lager af kikærter i fryseren; kikærter der er udblødt og kogt. Til salater, supper, sammenkogte retter og humus

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf på spinat med gul peberfrugt

Peberfrugten stammer oprindeligt fra Sydamerika, men har spredt til danske køkkener. De trafiklys-farvede frugter er milde, saftige og knasende

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med pocheret æg

Prøv denne version af "hakkebøf med spejlæg" - det er lynhurtigt at lave og smager skønt

 

HakkebøfHakkebøfGræske hakkebøffer med spinattzatziki

Skru godt op for krydderurterne, og sæt smagen af Grækenland på middagsbordet. Den cremede tzatziki er rørt med spinat og passer rigtig godt

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med sommer-råkost

Server en klassisk hakkebøf med en frisk råkostsalat

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøffer med bløde løg i flødesauce

Hakkebøffer er en storfavorit hos mange og de laves i alle afskygninger. Her med bløde løg i flødesauce. Vil du vække jubel i din familie, så ...

 

HakkebøfHakkebøfKrydrede hakkebøffer

Her får du hakkebøffer med krydderurter og spansk kartoffelsalat. Så sæt i gang...

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med rösti

Vi har piftet en almindelig hakkebøf op med sprøde kartoffelkager. Ælt kødet sammen med salt og peber, inden du former bøfferne

 

HakkebøfHakkebøfFranske hakkebøffer

Er der en sjat rødvin tilbage fra weekenden, så lad den sætte præg på hakkebøfferne

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med bagt kartoffel og tatarsauce

En klassisk hakkebøf smager bare godt sammen med en bagt kartoffel med lækker dressing og en helt enkel salat

 

HakkebøfHakkebøfKrydret hakkebøf med bønnesalat

Prøv at variere en gammel klassiker med nye krydderier og friskt tilbehør

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med tomater og svampe

En saftig hakkebøf med pandestegte champignon, tomater og krydderurter. Simpelt og velsmagende

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med krydret mos

Søde kartofler eller batat, som de også hedder, ligner kartofler, men er i virkeligheden en jordknold i snerlefamilien, som især dyrkes i Peru

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto

En god bøf med pommes frites behøver ikke være lig med dårlig samvittighed, uanset om du vil tabe dig, træner meget eller bare vil spise sundt

 

HakkebøfHakkebøfEt stykke med hakkebøf

Ælt et par overskydende kogte kartofler sammen med bøfkødet det strækker kødet og gør bøfferne saftige

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøffer med løgkompot

Hakkebøf med masser af bløde løg er en klassisk kombination, der altid holder. Prøv løgene i en frisk og let syrlig kompot, og server en sprød salat til

 

HakkebøfHakkebøfGræske hakkebøffer med tomatsauce og perlebygsalat

Hvis du har lavet tomatsuppen i søndags, så er du allerede godt i gang med denne dejlige hverdagsret. Et sikkert hit

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med fritter og kold bearnaise

Køb noget friskhakket godt oksekød, og nyd den gode bøfsmag

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med løg og peberfrugter

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med makaroni og ost

"Macaroni and cheese", pasta vendt i en cremet ostesauce, er en amerikansk klassiker. Vi har frisket den op med tomater og timian

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med sur-søde rødløg - opskrift - madABC, se den her

En klassiker med en twist: løgene er røde og sursøde og kartoflerne råstegte. Denne lækre udgave af retten er helt at anbefale - prøv og giv mig ret

 

HakkebøfHakkebøfHakkebøf med appelsin-gremolata

Her er saftige hakkebøffer fulgt af tykke balsamico-stegte rødløgsskiver og en frisk gremolata af hvidløg, persille og appelsinskal - med udvalg af tilbehør

 

HakkebøfHakkebøfSaftige bøffer med broccoli

Kogt hakket broccoli gør underværker i bøfferne. Har du kogt broccoli tilovers fra dagen før, så hak det og rør det sammen med hakket kød til hakkebøffer

 

HakkebøfHakkebøfHamburgere - flere slags

Hamburgere findes i et utal af variationer, denne er den enkle, lette og velsmagende

 

HakkebøfHakkebøfBøf med rødvinssauce

Du kan både bruge friskhakket, magert oksekød eller "rigtige" oksebøffer. Saucen er god til begge dele

 

HakkebøfHakkebøfBøfsandwich

Bøfsandwich er to stykker burgerbolle med en hakkebøf imellem: en slags variant af en burger

 

HakkebøfHakkebøfKlassiske hamburgere

 

HakkebøfHakkebøfBurger med spidskålssalat og tranebær

En ny og spændende variation af den traditionelle burger - McDon har den i kikkerten

 

HakkebøfHakkebøfBisonbøf med kogt æg, serveret med sennepssauce

Prøv denne spændende ret med bison småkød der rulles rundt og et kogt æg og steges. Hertil serveres en sauce lavet på øl, piskefløde og sennep. Nok ikke en ret du får hver dag.

 

HakkebøfHakkebøfBurger - Cajun

Hvidløg, paprika og chili gør hakkebøffen stærk og krydret. Og den smager også godt med sprødt bacon!


HakkebøfHakkebøfMiniburgere - Sliders

Sliders er et amerikansk begreb for små burgere serveret med forskelligt fyld. Man får typisk tre sliders til et stort måltid. - se opskrifterne her

 

HakkebøfHakkebøfBurger med bacon og pommes frites

Der er ikke noget, der slår en hjemmelavet burger, og hvis du også laver rigtige fritter, er der ikke et øje tørt. Forbered evt. fritterne dagen før

 

HakkebøfHakkebøfGæstemad med hakket kød

invitér venner og familie til en festlig middag med hakket kød og lækkert tilbehør. Her er 4 dejlige forslag

 

Se alle retter med hakkebøf HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 12.010 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her