Logo

Kålpølser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kålpølser



Er man vokset op med kålpølser som en uundværlig del af menuen til både jul og nytår, er man højst sandsynlig sønderjyde. En herlig rustik bonderet. Kålpølser hedder kålpølser fordi de passer godt til kål....ikke fordi de er lavet af kål.


#

1 kg magert finthakket oksekød
1 kg magert finthakket svinekød
2 kg finthakket flæskekød
80 g salt
15 g peber
10 g muskatnød
5 g paprika
*


De 3 slags fars æltes godt sammen med krydderierne.
Stoppes gennem pølsehornet på kødhakkemaskinen i godt rensede svinetarme, der drejes i pæne størrelser a ca. 10- 15 cm.
Lad pølserne hænge sammen i en lang kæde, som hænges til tørre i 2- 3 dage i et køligt rum.
Pølserne koges derefter i 20 minutter ved en vandtemperatur på 78 ºC.
De må ikke koge, så revner skindet.

Tips:
Du kan bruge andre krydderier, som gør pølserne stærkere.
Pølserne kan evt. ryges.
Serveres fx til grønlangkål med en god sennep.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.565 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?