Logo

Kålpølser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kålpølser



Er man vokset op med kålpølser som en uundværlig del af menuen til både jul og nytår, er man højst sandsynlig sønderjyde. En herlig rustik bonderet. Kålpølser hedder kålpølser fordi de passer godt til kål....ikke fordi de er lavet af kål.


#

1 kg magert finthakket oksekød
1 kg magert finthakket svinekød
2 kg finthakket flæskekød
80 g salt
15 g peber
10 g muskatnød
5 g paprika
*


De 3 slags fars æltes godt sammen med krydderierne.
Stoppes gennem pølsehornet på kødhakkemaskinen i godt rensede svinetarme, der drejes i pæne størrelser a ca. 10- 15 cm.
Lad pølserne hænge sammen i en lang kæde, som hænges til tørre i 2- 3 dage i et køligt rum.
Pølserne koges derefter i 20 minutter ved en vandtemperatur på 78 ºC.
De må ikke koge, så revner skindet.

Tips:
Du kan bruge andre krydderier, som gør pølserne stærkere.
Pølserne kan evt. ryges.
Serveres fx til grønlangkål med en god sennep.




Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mexicansk chorizogrydeLidt tørret chorizopølse og en færdigkøbt tacosauce sætter pift på denne nemme og hurtige...
• Boller i karryMange børns livret - prøv at anrette små skåle med forskellige toppings: kokosmel,...
• Græsk farsbrød 2003En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• IsIs er en frossen dessert. Der skelnes mellem flødeis, der laves på basis af mælk eller...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os