Logo

Millionbøf på 4 måder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Millionbøf på 4 måder


Sæt ny smag og farve på hverdagens retter med hakket kød.

 

Cubansk med peberfrugt, tomater og oliven

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min.

 

#

1 løg

2 fed hvidløg

1 grøn peberfrugt

1 gul peberfrugt

200 g hakket svinekød eller kalvekød

1 spsk olie

1 stk hel kanel

1 tsk oregano

3 hele nelliker

salt og peber

1 dåse hakkede tomater

2-3 spsk rosiner

8-10 grønne oliven

8-10 mandler

1 spsk rødvinseddike

 

Tilbehør:

kogte ris (gerne fuldkorns)

*

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler.

Brun kødet i en dyb pande med olie, og tilsæt løg, hvidløg og peberfrugter.

Steg under omrøring et par min., og tilsæt krydderier, tomater, rosiner og oliven.

Lad retten simre i 10-15 min. til saucen har en passende konsistens.

Snit mandlerne fint, og rist dem gyldne på en tør pande.

Smag retten til med rødvinseddike, salt og peber, og drys med mandlerne.

Server med kogte ris.

 

Millionbøf på 4 måder

 

Nordisk med rodfrugter, øl og kartoffelmos

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 45 min. Stege/koge tid: 20 min.

 

Millionbøf:

1 løg

2 gulerødder

2 persillerødder eller pastinak

1 bundt persille

50 g tørsaltet bacon

200 g hakket vildtkød eller svinekød

2 dl øl

2 dl bouillon (eller vand)

1 laurbærblad

2 tsk frisk timian eller 1 tsk tørret

1 spsk æbleeddike

sort peber i kværn

groft salt

2 tsk majsstivelse eller saucejævner

 

Kartoffelmos:

500 g kartofler

1 dl varm mælk

25 g smør

salt og peber

 

Tilbehør: tyttebærsyltetøj eller gelé

*

 

Pil løget, og hak det fint.

Skræl rodfrugterne, og skær dem i små stykker.

Skyl persillen, og hak den.

Skær bacon i strimler, og steg dem gyldne i en dyb pande.

Tilsæt kødet, og brun det under omrøring i 4-5 min.

Tilsæt løg og rodfrugter og steg under omrøring i 2-3 min.

Hæld øl og bouillon (eller vand) ved, tilsæt laurbærblad og timian, og lad retten simre i 8-10 min.

Smag til med æbleeddike, salt og peber, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

 

Skræl kartoflerne, skær dem groft ud, og kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre ca. 15 min.

Hæld vandet fra, og sæt gryden tilbage på komfuret til kartoflerne er tørre.

Mos dem med en kartoffelmoser, eller pres dem gennem en purépresse.

Rør varm mælk og smør i mosen med en træske, og smag til med salt og peber.

Server millionbøf med kartoffelmos, persilledrys og tyttebær eller gelé.

 

Millionbøf på 4 måder

 

Asiatisk med chili, ingefær og nudler

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 15 min.

#

1 løg

2 fed hvidløg

20 g frisk ingefær

1 frisk chili

1 rød peberfrugt

125 sukkerærter (friske eller frosne)

125 g babymajs

200 g hakket oksekød eller svinekød

1+1 spsk olie

3 spsk sojasauee

1 spsk sesamolie

1 lime

125 g ægnudler

lidt frisk koriander eller persille

*

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Skræl ingefæren, og skær den i papirtynde strimler.

Rens chilien, og snit den fint.

Rens peberfrugt, sukkerærter og babymajs, og skær dem i tynde strimler.

Brun kødet i en varm, dyb pande eller wok med olie.

Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili, og steg under omrøring i et par min.

Tilsæt sojasauce, sesamolie og limesaft, og kog det igennem i 1 min.

Hæld blandingen ud på et fad, og tør panden/wokken af.

 

Kog nudlerne efter pakkens anvisning, og hæld dem i en sigte.

 

Varm olien i panden/wokken og lynsteg grønsagerne i 2-3 min.

Vend nudler og kødblandingen i, og tilsæt evt. lidt vand om nødvendigt.

Varm igennem, og smag til med soja og lime.

 

Server retten i dybe tallerkener med et grønt drys.

 

TIPS: Du kan bruge andre grønsager som forårsløg, kål, sølvbeder, bok choy, rodfrugter mm.

 

Millionbøf på 4 måder

 

Marokkansk med abrikoser, kikærter og citron

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min.

 

#

1 løg

1-2 fed hvidløg

2 gulerødder

4 tørrede abrikoser eller dadler

200 g hakket lammekød eller oksekød

1 spsk olie

½ tsk stødt spidskommen

½ tsk stødt koriander

¼-½ tsk stødt kanel

¼ tsk stødt chili

1-2 spsk konc. tomatpuré

¼ liter bouillon eller vand

1 dåse kikærter

1 økologisk citron

salt og peber

frisk koriander

Tilbehør: kogte ris eller flade brød (fx naan)

*

 

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Skræl gulerødderne, halver dem på langs, og skær dem i tynde skiver på skrå.

Skær abrikoser eller dadler i halve eller kvarte.

 

Brun kødet i en dyb pande med olie.

Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og krydderier, og steg under omrøring i 3-4 min.

Tilsæt tomatpuré, bouillon, abrikoser eller dadler og afdryppede kikærter, og giv det et opkog. Tilsæt fintrevet citronskal, og lad retten simre i 10-15 min.

 

Smag til med citronsaft, salt og peber, og server med frisk koriander og brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 306 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krydret hakkebøf med bønnesalatPrøv at variere en gammel klassiker med nye krydderier og friskt tilbehør
• Bøfsandwich de luxeDen jyske model på en luksusudgave af den kendte bøfsandwich. Bøffen er tilberedt af...
• Krydrede hakkebøfferHer får du hakkebøffer med krydderurter og spansk kartoffelsalat. Så sæt i gang...
• Karamel og honning isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os