Logo

Broccoli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Broccoli

 

Broccolien er en sprød og mættende grøntsag med mange mulige anvendelser. Efter en kort blanchering er den meget velegnet til blandt andet salater, tærter, wokretter og æggekage – Og faktisk, så kan man spise hele broccolien, også stokken.

 

Broccoliens oprindelse
Broccolien stammer oprindeligt fra Lilleasien og er beslægtet med blomkål. Den er udviklet fra vilde kål i Middelhavsområdet og er især blevet dyrket i Italien. I Danmark dyrkes Broccoli også, og dyrkes på frilandsgartnerier.

 

Tilberedning og smag
Broccoli har en mild kålsmag og er tidligere blevet kaldt aspargeskål, fordi smagen kan minde lidt om asparges. Den er mættende, rig på kostfibre og indeholder desuden en masse vitaminer og mineraler. Du kan hurtigt tilberede broccoli og dette gør den derfor god at bruge i det travle køkken.

Når du tilbereder broccolien, skæres stokken af så tæt på hovedet som muligt. Skær det nederste af stokken af og fjern blade og yderskindet på stokken med en lille kniv. Stokken skæres i tynde skive, mens hovedet deles i buketter, og koges sammen med stokken i 3-5 minutter i letsaltet vand.

 

Tips til broccoli

• Blancher broccolien og hak den til små stykker. Bland med ærter, tørrede tranebær, lidt løg og en yoghurtdressing. Så har du en super salat til madpakken eller som tilbehør. Se hele opskriften på broccolisalaten her.

• Mos kogte broccolibuketter groft sammen med et par fed presset hvidløg, lidt olie, salt og peber. Vend det i kogt pasta. Server med revet parmesan og tomatsalat

• Hvis du har en rest af broccoli kan du give dine bøffer lidt ekstra saftighed og sundhed ved at hakke broccoli i farsen

• Prøv at lave broccolinuggets, som en grøn snack. De smager også super godt i pitabrød eller i en wrap.

 

Sæson og opbevaring
Broccolien har sæson fra juli til november og opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet, hvor den kan holde sig i 6-8 dage. Broccoli er velegnet til frysning, men skal blancheres i 2-3 minutter først.

 

I sæson

Juni til November

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.004 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her