Logo

Labne - Labneh – mellemøstlig friskost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Labne - Labneh – mellemøstlig friskost

 

Den mellemøstlige friskost, labne, er nem og enkel at lave selv og en lille nem ret. Labne kan bruges som tilbehør til mellemøstlige retter, kan smøres i sandwich eller bruges som dip til alt fra grønsager til brød og kiks.

Til 1 portion, ca 1½ dl. Tid: Arbejdstid 5 min. Tid i alt 24 timer. Holdbarhed: 1 uge.

 

# Ingredienser

4 dl yoghurt, naturel, (3,5 % eller brug græsk yoghurt)

1 tsk flagesalt

 

* Tilberedning

Rør yoghurt og salt sammen.

Sæt et kaffefilter over et glas (evt 2) og fastgør det på kanten med en elastik.

Kom yoghurt i kaffefilteret og stil i køleskabet.

Lad yoghurten dræne i 24 timer.

Skrab den drænede yoghurt ud af kaffefilteret.

Kom den i en skål eller form små kugler af ost, som kan opbevares i olie i et glas.

 

Labne kan smages til med krydderier alt efter ønske, fx sumak, mynte eller andre krydderurter, olivenolie. Du kan blande det med frisk frugt eller mysli (eller granola). Eller den kan spises som den er.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.207 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her