Logo

Majs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Majs

 

Majs stammer oprindeligt fra Sydamerika og tilhører græsfamilien. Den kom til Europa i 1500-tallet. Der findes forskellige sorter, hvor det er sukkermajsen vi bruger som grøntsag. Den modnes i perioden midt juli til midt oktober. Majs er super gode til madpakken og kan nydes som snack eller som tilbehør. Den er rige på A-, B- og C-vitamin og mineraler.

 

Tips til tilberedning

• Tilberedning: Majs koges i ca. 5 minutter i letsaltet vand eller grilles med bladene på for at beskytte majsene

• Hvis du vælger at grille din majs, kan du lægge den i blød med bladene på inden grillningen. Så holder den sig saftig efter tilberedning

 

Vidste du at...

Det var meningen at majs kun skulle bruges til dyrefoder, hvorimod den nu er endt med at blive en del af kulinariske køkkener verden rundt.

 

Opbevaring

I køleskab. Lad bladene sidde på majsen. Holdbarhed op til 8 dage.

 

I sæson

Juli til Oktober

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillede majskolberGrillede majskolber er let at lave, og passer til alt kød fra grillen
• Majssuppe med chorizo, peberfrugter og popcornServer sprøde popcorn som tilbehør til en cremet suppe. Giv dem evt. et lille drys chili,...
• Grillede majskolberGrillede majskolber er let at lave, og passer til alt kød fra grillen
• Nødderand med abrikoser i amarettoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!