Logo

Rødbede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødbede

 

Rødbeden har været dyrket i mere end 3000 år, men til at starte med var det kun stængler og blade man brugte. Den er karakteriseret ved at have en fast knold med kraftigt mørkerødt kød og er nært beslægtet med sukkeroe og bladbede. Rødbeder findes både som runde, aflange og kegleformede. De er rige på kostfibre, vitaminer og mineraler, især jern.

 

Tilberedning og smag
• Rødbeder har en sød smag, som styrkes når de koges eller bages. Den syltede udgave af rødbeden, som mange kender, er både brugt som tilbehør til traditionel dansk mad og som topping på leverpostejsmaden. Men rødbeden kan meget mere:

• Mange vælger at bage udskårne rødbeder i ovnen sammen med andre rodfrugter eller at bruge dem rå som en del af en råkostsalat, hvor de kan give en fantastisk sødme sammen med f.eks. gulerødder og æble.

• Rødbeden er meget alsidig og kan også bruges i kage, hvor den i kogt eller revet form kan fungere som en sødende ingrediens. Den gør sig for eksempel godt i chokoladekager som fx vores juvelkage. Rå stykker af rødbede kan tilføje ekstra sundhed og en flot farve, hvis de blendes med i en smoothie og revne rødbeder kan kommes i brød og boller på samme måde som gulerødder. Prøv også vores super gode foccaciabrød med rødbede.

 

Rødbeder farver !

• Rødbeder farver dine hænder lyserøde når du skræller eller river dem. Du kan let slippe af med den røde farve hvis du gnider hænderne med en skive citron. Alternativt kan du tage et par handsker på når du skal håndtere rødbeder.

• (Rød)-beder findes i mange varianter. Du kan købe dem i både røde, gule og stribede. Hvis du skærer de rå farvede beder ud i tynde skiver med en kniv eller et mandolinjern, kan du let lave en farverig og smagfuld salat, som smager rigtig godt med olie-eddike-dressing og lidt feta på toppen. De gule og stribede beder farver ikke hænderne. Brug evt engangshandsker til de røde.

 

Opbevaring
Opbevares bedst i køleskabet i en plastpose.

 

I sæson

August til April

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her