Logo

Squash

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Squash

 

Squash stammer oprindeligt fra Amerika. Den kan være gul eller grøn og kaldes også zucchini eller courgette og er en variant af græskar. Squash er umodne bær, som kan være grønne, gule, aflange eller runde. Squash har en meget mild smag og er nem at tilberede. Frugtkødet er hvidligt og fast med neutral smag og bløde kerner.

 

Tips til tilberedning

• Squash holder formen bedst, hvis de steges eller koges med skrællen på.

• Krydr godt med salt, peber, krydderurter eller hvidløg i retter, der indeholder squash, da squash ikke smager af meget.

• Squash kan spises rå i salater.

• Revet squash er velegnet i brød og kager.

• Kom revet squash i kødsovs, fars og supper.

• Skær squashen i 5 cm tykke skiver, og bag dem i ovnen med hvidvinseddike og appelsinsaft.

• Skiver af stegte squash smager godt i salater og sandwich.

• Riv en stor squash, knug væden ud, og steg kødet på panden i olivenolie med hvidløg eller med lidt fløde.

 

Vidste du at...

Squashens blomster også kan bruges i madlavning.

 

Opbevaring

Køligt 8-10 grader. Holdbarhed 2-3 uger.

 

I sæson

Juli til Oktober

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her