Forbavsende, hvor raffineret blomkål, kartofler og kogt skinke pludselig virker, når man bringer lidt karry med ind i spillet
1 lille blomkål (ca. 1 kg)
1 stor kartoffel (ca. 200 g)
5 spsk mælk
½ tsk salt
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
1½ spsk mild karry
3 dl mælk
2 dl hønsebouillon
salt og peber
1 spsk citronsaft
150 g kogt skinke
100 g ærter, dybfrosne
et gratinfad (25 x 15 cm)
*
*
A. Blomkål skylles, gøres i stand og deles i buketter.
Kartoflen skrælles, skylles og skæres i ca. 1½ cm store terninger.
Blomkål og kartofler hældes i en gryde, og der hældes vand ved, så det kun lige dækker.
Mælk (5 spsk) og salt hældes i kogevandet.
Det hele bringes i kog og koger i ca. 5-8 minutter.
Vandet hældes fra.
B. Smør smeltes i en lille kasserolle.
Hvedemel drysses over og svitses ved mellemvarme i 2-3 minutter.
Karry svitses med et øjeblik.
Lav en opbagning med 3 dl mælk og 2 dl hønsebouillon og rør det hele glat.
Saucen koges ved svag varme i 5 minutter under stadig omrøring.
Smag til med salt, peber og 1 spsk citronsaft. Saucen stilles til side.
C. Skinke skæres i grove terninger.
Et gratinfad smøres.
Skinke, kartofler, blomkål og ærter blandes og hældes i formen.
Hæld karrysaucen over og gratiner retten i 20-25 minutter i den forvarmede ovn ved 175°C /varmluft 160°C.
Pr. portion: 16 g protein, 11 g fedt, 20 g kulh. = 243 kcal (1020 kj)
--