2 Personer
300 g hakket kalv og flæsk 12%
1 æg
1 laurbærblad
salt og peber
4 stængler blegselleri, i skiver
2 dl væde fra retten
10 g hvedemel
20 g smør
100 g ris
olie til stegning
1 bouillonterning
½ løg, finthakket
¼ dl piskefløde
*
Hakkekødet blandes med æg, og krydres. Stilles i køleskab i 10 min.
Risene steges i lidt olie sammen med løg i en gryde til de er klare.
Tilsættes 2 dl vand og koges i 8 min. og trækker yderligere 10 min.
En gryde med rigeligt vand tilsat lidt salt, bouillonterning og laurbærbladet koges selleri 2 min og tages op.
I samme vand pocheres farsen, formet i små kugler, ca. 12 min. og tages op.
I en lille gryde bages smør og hvedemel op, deri kommes pochervandet, ca. 2 dl til det bliver en jævn sauce.
I denne sauce kommes kødboller, selleri og fløde, smages til med salt og peber. Risene serveres til.