350 g kogt kalkunbryst (kan evt. erstattes med kold kalvesteg, kogt
skinke spegeskinke eller let røget, usaltet lammelår)
500 g frisk broccoli (300 g frossen)
3 appelsiner
1 citron
1 spsk tør hvidvin
salt og peber
3 spsk olie
30 g valnøddekerner
*
Vask broccolien omhyggeligt, og del den i passende buketter.
Skær det grove af stilkene, kom dem i let saltet, kogende vand, og kog dem i 8 min. (Ved frossen broccoli nedsættes kogetiden til 5 min.).
Tag broccolien op, slå straks koldt vand på og lad den afkøle i en sigte. Skræl 2 appelsiner med en skarp kniv, på samme måde, som man skræller et æble.
Del dem i både og fjern kerner og hinder helt.
Pres saften af den tredie appelsin samt citron, og si den.
Rør det sammen med hvidvin, krydderier og olie.
Skær kødet i fine små stykker.
Fordel det sammen med broccoli, og appelsinstykker på et dybt fad. hæld dressing over, og lad det stå og trække i en halv time.
Tilbehør
Drys valnøddekerner på umiddelbart før serveringen.