¾ kg  søde kartofler skrællede og skåret i 2 cm. stykker 
3 store skalotteløg skåret i skiver 
1 stort knust fed hvidløg 
1 spsk  æbleeddike 
¼ tsk  salt 
¼ kg  kogt skinke skåret i 1 cm. stykker 
¼ tsk  friskkværnet sort peber 
2 spsk  olivenolie 
1 spsk  dijonsennep 
½ tsk  cayennepeber 
brøndkarsekviste 
 
Læg de søde kartofler med så meget vand, at de er dækket, i en 3 l. gryde 
over kraftig varme, og bring dem i kog.
Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 10-15 minutter, eller 
indtil kartoflerne er netop møre.
Hæld vandet fra. 
Opvarm 1 spsk  olivenolie, i en pande over middel varme, og svits skinke, 
skalotteløg, hvidløg og sort peber, indtil skinken er let brunet, under 
jævnlig omrøring.
Tilsæt de søde kartoffelstykker, steg dem 3-5 minutter længere, eller 
indtil de er møre. 
Bland sennep, eddike, cayennepeber og slat i en skål.
Tilsæt kartoffelblandingen, rør det hele godt sammen. 
Fordel kartoffelsalaten på et fad og læg brøndkarsekvistene ovenpå.