6 personer
6-12 skiver landbrød alt efter sult
ca. 40 g blødt smør eller olivenolie
ca. 300 g comté eller emmenthaler
4 spsk tør hvidvin
1-2 fed pillet hvidløg
1 løg, gerne salatløg i tynde skiver
6-12 skiver landskinke, gerne Parma eller lign.
peber fra mølle
Forvarm ovnen til 200°C
Smør brødet på begge sider eller pensl det med olivenolie.
Læg skiverne ved siden af hinanden på en bradepande og stil dem midt i ovnen i ca. 5 min. til de er gyldne, men stadig bløde i midten.
Tag dem ud af ovnen og gnid dem med hvidløg og stænk med hvidvin.
Dæk skiverne med et tyndt lag løg, dernæst en skive skinke og slut af med ost på toppen.
Stil brødskiverne i ovnen ca. 5 min til osten smelter og bobler op.
Tag dem ud af ovnen og krydr dem godt med peber fra mølle. S
erver straks.
Smager godt med en grøn salat.
Er sulten større kan serveres nye kartofler med skind, cornichons og sennep, evt. et spejlæg, hvis den er hel gal.
Sluk tørsten med et godt glas hvidvin eller rosé.