Iblødsætningstid: ½ døgn. Kogetid i trykkoger: 20 min.
# Ingredienser
½ kg hvide bønner
300 g lammebov uden ben
250 g magert svinekød
150 g kogeflæsk
2 spsk olie
2 hakkede løg
3 spsk tomatpuré
3 dl suppe eller bouillon (evt. fra dåse eller terning)
salt, peber
2 tsk timian
1 tsk merian
1 laurbærblad
150 g hvidløgspølse eller røget medisterpølse
* Tilberedning
Læg bønnerne i koldt vand ½ døgns tid.
Skær kød og flæsk i mundrette stykker.
Lad olien blive varm i trykgryden.
Svits først flæsk og løg heri, så kødstykkerne.
Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i gryden sammen med tomatpure, suppe og krydderier.
Læg låg på gryden og bring den på tryk.
Lad den koge i 20 min.
Tag hurtigt trykket af gryden og kom pølsen i - den skal blot lige varmes godt igennem. Smag retten til og server den med groft rugbrød.
Tips: Cassoulet er på fransk en ovnfast gryde og egentlig skal denne ret i ovnen ½ time ved 225ºC efter den er kogt. Der skal så drysses groft revet brød samt smørklatter over så retten bliver gylden og sprød på overfladen.