Logo

Choucroute a l'Alsacienne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(i Tysklande ville retten hedde sauerkraut)  (5-6 personer)
 
1,5 kg hvidkål
100 g ande- eller svinefedt.
2 mellemstore løg
et par hele nelliker
1 laurbærblad
1 fed hvidløg
1 pænt fyldt glas Alsacevin (helst Riesling) .
¼ l bouillon
10 enebær
salt og peber
 
Garniture:
1 røget svinebov
6 Strasbourg pølser
400 g røget flæsk
1 lille flæs­keskank
750 g saltet svinekam
6 middelstore kartøfler
 
1. Vask hvidkål en i koldt vand, to gan­ge.
Lad kålen dryppe godt af, så alt vandet kommer fra.
De hakkede og pillede løg dampes klare i fedtstoffet, uden de tager farve.
Kom kålen i sam­ en lille lærredspose med nelliker, laurbærblad og ene­bær.
Fugt med vin og bouillon.
Læg låg på og lad det småsnurre i 1 time.
 
3. Herefter røres rundt i kålen og den saltede svinekam og røgede flæsk til­sættes.
Lad det simre 1 ½ time, men hold øje med at der er nok væde ved.
Imens lægges den røgede svinebov i kogende vand og koges ved svag var­me.
 
4. 20 min. før servering pocheres flæ­skeskanken og pølserne.
 
5. Kog kartoflerne.
 
Servering: Kålen afdryppes i et dør­slag og anrettes på et fad.
Garneres med det skivede kød, pølserne og kar­toflerne og med skanken øverst.
 
Nogle mener, der skal serveres Ries­ling, den ædleste blandt Alsace's ædle vine. Andre siger den mere robuste Silvaner. Andre igen foretrækker den krydrede Gewurztraminer, der passer så fint til de små, krydrede pølser. Og så er der de livlige, der kun kan bruge den mousserende Crémant. Og den skal ikke bare drikkes til. Når Chou­crout' en serveres, laves der en fordyb­ning i midten og her sættes en flaske Crémant så bestemt, at kulsyren sen­der den boblende vin op og ud over kålen, der kommer til at soppe i Cré­mant.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.184 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her