8 stk
4 skiver pumpemickel
2 tynde skiver lyst rugbrød
60 g blødt smør
4 tynde skiver kogt tunge eller skinke
½ tsk Dijon-sennep
2 små tomater i tynde skiver
salt og peber
nogle brøndkarsestilke
60 g blødt gorgonzola
2 tsk mayonnaise
3 spsk finthakket frisk purløg
8 fyldte, grønne oliven til pynt
Stik med en 7,5 cm rund kageudstikker 4 cirkler ud af pumpernicklen og 2 cirkler ud af det lyse rugbrød.
Smør pumpernickelcirklerne på den ene side og de lyse rugbrødscirkler på begge sider.
Skær med samme kageudstikker 4 cirkler ud af tunge- eller skinkeskiverne.
Smør 2 af disse med sennep og læg dem parvis sammen.
Fordel tomatskiverne over 2 pumpernickelcirkler og krydr med salt og peber.
Dæk hver enkelt med 2 skiver tunge eller skinke.
Læg en cirkel lyst rugbrød over tunge eller skinke og dæk dem med brøndkarsestilke. Smør gorgonzola over de smurte sider af de resterende pumpernickelcirkler og læg dem oven på brøndkarsen med osten nedad.
Pres sandwichene godt sammen og skær dem i kvarte.
Fastgør hver enkelt med en cocktailpind.
Smør en lige kant på hver af sandwichene med mayonnaise og pres med en kniv hakket purløg i mayonnaisen, så den er jævnt fordelt.
Sæt en fyldt oliven på hver cocktailpind