1 kg nakkefilet
1 gulerod
1/8 selleri
1 laurbærblad
4 portionsskåle a 1 ½ dl
½ spsk olie
4-8 skiver parmaskinke
Spæde grønsager:
8 mini gulerødder med top
4 små rødbeder med top
12 grønne asparges
3-4 mini fennikel
4 små majroer med top
12 ærter - helst sugar snap
1 sommeræble
evt. spiselige blomster, fx tallerken-smækkere
Senneps honningdip:
1 ½ spsk akaciehonning
1 ½ spsk grov sennep
1 spsk citronsaft
1 ¾ dl olivenolie
Kom kødet i en gryde. Tilsæt ½ l koldt vand og bring det i kog.
Skum og tilsæt krydderier og grønsager i store tern.
Læg låg på og kog ved svag varme i 5 timer.
Lad kødet afkøle let i suppen.
Tag kødet op på en tallerken og skær det i mindre tern.
Smag suppen til med salt og peber.
Smør portionsskåle med olie. Kom kødet i skålene.
Pres det let sammen. Tilsæt lidt af suppen.
Stil det i køleskabet nogle timer, evt. til næste dag.
Vend kødet ud af skålene.
Steg parmaskinken på en pande til skiverne er sprøde, eller læg dem på bagepapir og stil dem i ovnen ved 200ºC til de er sprøde.
Spæde grønsager:
Skræl rødbeder og evt. gulerødder og majroer.
Skær grønsager og æble i passende mundrette stykker.
Læg det i iskoldt vand indtil servering.
Senneps-honningdip:
Rør sennep med salt, honning og cintronsaft.
Rør olien i - i en tynd stråle, brug evt. en blender. Smag til med peber.
Tips:
I stedet for nakkefilet kan bruges 1 kg kæbeklump eller en svineskank. Tag kødet af skankene og kassér fedt, ben og svær.
Kogetiden er stadig 5 timer
I stedet for portionsskåle kan bruges kopper eller lignende.
Kødet kan også kommes i en frostplastpose og rulles stramt sammen til en pølse med 5-6 cm i diameter. Del kødet i 4-8 skiver ved servering
Andre grønsager kan bruges, fx champignon, mini majs, blomkålsbuketter, stave af små squash, peberfrugt m.v.
I stedet for æbler kan bruges nektariner eller pærer.
I stedet for parmaskinke kan bruges flæskesvær, sprødstegt flæsk eller backbacon