Ragout af ung hane med champignon, perleløg og flæsketerninger i rødvinssauce med hvidløg, persille, timian og laurbær, dertil smørristede, hjerteformede brødcroutons.
(4-6 personer)
# Ingredienser
1 ung hane ca. 3 kg
125 g magert flæsk
15-20 perleløg
15-20 champignon
lidt smør og hvedemel
2 fed hvidløg
1 krydderbuket af timian, laurbærblad, persillestilk
2 ½ dl kraftig hønsebouillon
¾ l rødvin
koldt smør
hakket persille
brødcroutons ristet i smør
* Tilberedning
Flæsket skæres i små terninger og afsteges for fedt i en stegegryde, flæsket tages op, og fedtet tilsættes lidt smør, heri brunes først de blancherede perleløg og derefter champignon.
Hanen parteres og hugges i passende stykker, og disse brunes i det samme fedtstof, drysses med hvedemel og bages nogle minutter i varm ovn, til melet er afbagt.
Herefter tilsættes løg, champignon, flæsketerninger, hønsebouillon og rødvin samt finthakket hvidløg og krydderbuket.
Ragouten braiseres under låg i ovnen ved 185 ºC, til hanen er mør, ca.1 time.
Kød og garniture tages op, saucen passeres, indkoges og smages til, monteres med koldt smør og hakket persille og kommes over kød og garniture.
Serveres med hjerteformede, smørristede brødcroutons.