1 stor hane eller kylling
100 g røget flæsk i tern
2 spsk tomatpure
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
4 dl kraftig rødvin
salt
peber
½ tsk timian
250 g hele champignoner
8-10 perleløg
3 stilke bladselleri
4 kvistepersille
smør eller margarine til stegning
Hanen eller kyllingen skæres i mindre stykker.
Rens champignonerne og løgene og brun begge dele i lidt margarine eller smør,
læg det til side.
De røgede flæsketerninger steges sprøde og lægges til side.
Brun fjerkræstykkerne i fedtstoffet, som nu er på panden
Kom tomatpure, laurbærblade og presset hvidløg ved.
Tilsæt rødvin og krydderier og laurbærblade , lad det koge i 30 minutter.
Selleristængerne skæres i små stykker og kommes i sammen med persillekvistene,
det hele småkoger yderligere i 20 minutter.
Tag persillekviste op og kom de sprødstegte flæsketerninger i.
Smag retten til med salt og peber.
Klip lidt frisk persille over retten, inden du serverer den.
Server løse ris eller kartofler og flûtes til
En god kraftig rødvin kan drikkes til.