1 stor eller 2 mindre kyllinger
100 g  letsaltet flæsk
20 små skalotteløg (evt. frosne) 
smør 
1 fed hvidløg 
200 g  friske champignoner 
1 laurbærblad
 lidt tørret timian
1 glas cognac (+ et til kokken)
3-4 dl  rødvin
 salt 
 peber
 lidt jævning
 persille
Kyllingen deles ud i mindre stykker. 
Flæsket klippes fri for svær og skæres i smalle strimler, der steger med de små pillede løg.  
Når dette bliver gyldent lægges kyllingestykkerne i med hvidløget i skiver  og det hele brunes godt i nogle minutter. 
Så tilsættes de rensede champignon, laurbærblad og timian og snurrer under låg i 10 min. 
Så hældes cognac og rødvin over, med salt og peber og under låg snurrer det nu videre i 20 min. til kyllingen er mør. 
Saucen jævnes og smages til.