Cordon bleu
4 skiver kalvefilet à ca. 125 g
1 tsk Dijon-sennep
4 skiver Emmentaler
4 skiver fersk røget skinke
æggehvide
hvedemel
salt og peber
1 æg
rasp
smør eller margarine
Tilbehør:
brasede kartofler eller pommes frites, smørrystede grønærter eller peberfrugttern
*
Bank kødskiverne ud med knyttet hånd til ca. 1 cm' s tykkelse og bred lidt sennep på hver.
Læg oste- og skinkeskiver på - de må ikke nå helt ud til kanten af kødet.
Smør langs kanten med æggehvide og bøj kødskiverne sammen.
Hold dem sammen med kødpinde.
Vend først i hvedemel, der er blandet med salt og peber, derpå i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
Lad kødet hvile 5-10 minutter, inden det steges i smør eller margarine ved middelvarme. Beregn ca. 4 minutter på hver side.
Server retten straks med kartofler og smørrystede grønærter eller peberfrugttern.
Enkel sveskesoufflé
250 g udstenede svesker
skal af ¼ usprøjtet citron
4 spsk sukker
25 g smuttede mandler
4 æggehvider
Tilbehør: Vaniljecreme - se Tillæg (eller cremefraiche eller flødeskum)
*
Hak svesker, citronskal, sukker og mandler ret fint sammen.
Pisk æggehviderne meget, meget stive og vend forsigtigt sveskeblandingen i.
Fyld straks massen i velsmurt, ildfast skål med lodrette sider og stil den ind i en 175°C varm ovn i ca. 20 minutter - eller til overfladen er gyldenbrun.
Undgå at åbne ovndøren under bagningen.
Server desserten straks og server vaniljecreme til.