Logo

Flødehvidkål med kanel og sukker fra Auning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 hvidkålshoved
Salt
Smør eller margarine
Fløde
Tilbehør:
Kanel, sukker
Rødbeder
Hjemmesyltede græskar
Stærk sennep (gerne hjemme­rørt)
Flæsk, koldt
Medisterpølse, kold kogt
 
Hvidkålshovedet deles i 4 stykker og stokken fjernes. Bladene dampes møre i letsaltet vand.
Hvidkålen drypper af i et dørslag og lægges derefter i mindre portioner på et klæde, hvor den sidste rest vand vrides ud af kålen.
Kålen køres derefter gennem kødhakkemaskinen. Smelt lidt smør eller margarine i en gryde og kom den hakkede kål deri. Tilsæt fløde og kog op, til kålen har en grødagtig konsistens.
Server kålen drysset med kanel og sukker samt det øv­rige tilbehør.
 
Fra Auning, ca. 20 km øst for Randers stammer denne op­skrift. Det er endnu en juleret, men den kunne også sagtens serveres på andre tider af året. Fremgangsmåden min­der meget om Gammeldags hvidkål fra Sønderjylland og man kan finde måden med at dræne hvidkålen og fint­hakke den flere forskellige steder i landet. Hvem, der egentlig har fundet på til­beredningsmetoden, må stå hen i det uvisse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.378 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her