Logo

Flamberet kylling i vinsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


1 stor kylling
3 spsk hvedemel
salt
reven muskatnød
60 g smør/margarine
2 ½ dl bouillon
1 lille selleri
2 løg
1 fed hvidløg
100 g kogt skinke
½ laurbærblad
timian
4 nelliker
15 perleløg (syltede)
150 g champignon
4 spsk cognac
1 dl rødvin
2 stk Maizenamel

Rens kyllingen og del den i 4 stykker. Bland melet med salt og reven muskatnød i en plasticpose. Ryst kyllingestykkerne heri og brun dem derefter i smør i en stegegryde.
Tag dem op og stil dem varmt.
Skræl sellerien og skær den i tynde skiver. Pil og hak løgene. Svits løg og selleri i gryden. Pres hvidløgsfedet over.
Skær skinken i terninger og læg den i gryden sammen med laurbærblad, timian, nelliker, perleløg og de rensede champignon. Lad det hele snurre ca. 10 minutter.
Læg kyllingestykkerne øverst i gryden. hæld cognac over og antænd den.
.Hæld rødvinen ved og læg låg på gryden (eller dæk med alu-folie. Stil kyllingen i ovnen ved 160º i ca. 30 minutter.
Tag retten ud, fjern laurbær og nelliker og tag forsigtigt kyllingestykkerne op. Hold dem varme.
Maizenamelet røres ud i lidt rødvin og retten jævnes.
Læg kyllingen øverst i gryden, og sæt den på bordet.
Paprika-ris eller lune flûtes passer til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her