1-1 ½ kg  hamburgerryg
 evt. 1 spsk   smør/margarine
2-3 tsk  rosmarin
2 tsk  timian 
 
Sauce: 
3-4 dl  bouillon
½ dl  madeira/portvin
1 spsk  tomatpure
1 spsk  smør
1 spsk  hvedemel
 
Salat: 
½ salathoved 
1 ds  majskerner
1 kop løse ris. 
 
Dressing: 
1 tsk  karry 
1 spsk  fløde
1 dl  mayonnaise
 lidt tomatketchup
 lidt vineddike
Skindet trækkes af hamburgerryggen. 
Hvis kødet er så godt som fedtfrit, smøres et tyndt lag smør/margarine på oversiden. 
Hamburgerryggen lægges på et rigeligt stort stykke folie. 
Krydderierne knuses let i en morter og drysses over kødet, som lægges i et ovnfast fad. 
Hamburgerryggen stilles i ovn ved 180-200°C i ca. 1 ½ time. 
( Tilsæt en smule vand i bunden af fadet ). 
Den færdigstegte hamburgerryg skæres i skiver, anrettes med kogt broccoli og serveres med madeirasauce, majssalat og evt. kartofler. 
Madeirasauce: 
Bouillon smages til med madeira, lidt tomatpure, evt. lidt salt og jævnes med en smørbolle ( 1 spsk  smør og 1 spsk  hvedemel ). Evt. sky fra folien tilsættes saucen. 
Majssalat: 
salathoved snittes i strimler, skylles, afdryppes og anrettes med afdryppede majskerner samt kolde, løse ris. 
Dressing: 
1 tsk   karry røres ud i 1 spsk   fløde. Blandes i 1 dl mayonnaise og smages til med lidt tomatketchup og vineddike.