# Ingredienser:
4 oksebøffer
4 koteletter
4 pølser
Tilbehør:
Grill-briketter
Optændingsblokke
Barbecue- eller anden grill-olie
Kartoffelsalat, grøn salat og dressinger
* Tilberedning:
Bunden af optændingsrøret til grillen dækkes med et lag
optændingsblokke, og
røret fyldes op med briketter.
Optændingsblokkene antændes, og røret sættes på grillen
indtil det er holdt op med at ryge, ca. 20 minutter.
Derefter hældes de glødende briketter ud i bunden af grillen
og fordeles jævnt.
Bøffer og koteletter bankes let.
Pølserne ridses let med 2-4 cm mellemrum.
Al kødet pensles med grill-olie, og bøffer og koteletter
krydres med salt, peber og
andre gode krydderier.
Hvis al kødet skal serveres samtidig lægges koteletterne på
grillen først, senere bøfferne og til sidst pølserne.
Hvis man er i tvivl om, hvornår koteletter og bøffer er
færdige kan man checke farven på saften, der kommer ud, når man stikker i dem
(de er gennemstegt, når farven er gennemsigtig - de er røde, når saften er rød
eller lyserød).
Hvis man er meget kritisk kan man også skære kødet igennem
og checke.
Men når man sætter sig til bords er det bare om at nyde det.
For det er forhåbentlig en af de gode, lune sommeraftener.
........................................................................................................................