Disse grillstegte kødboller smager endnu bedre med en kold
kartoffelsalat eller med bagte kartofler og en grøn salat.
Til 4-6 personer Tilberedningstid: ca. ½ time. Hvile- og
køletid: ½ time
#
750 g hakket kalve- og flæskekød
3 spsk rasp
3 spsk kaffefløde
1 fed presset hvidløg
salt og peber fra kværn
½ portion koldt kryddersmør
olie til pensling
*
1. Ælt en fars af kød, rasp, fløde, hvidløg og krydderier.
Den skal være ret fast.
2. Form farsen til ret store boller.
Skær det kolde smør i 1 cm terninger, og læg en terning i
midten af hver bolle.
Farsen skal dække omhyggeligt.
3. Læg bollerne på en tallerken, og smør dem med olie.
Stil tallerkenen til afkøling i køleskabet ½ time.
4. Den varme grill skal også pensles med olie og bollerne
grilles i god afstand fra gløderne, 10-12 cm.
Tril dem frem og tilbage, så de ikke mister faconen.
De skal stege ca. 15 min.