Logo

Husmandskål - Fedtkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Endnu i dag kan man i man­ge hjem støde på retten Hus­mandskål eller Fedtkål på Lolland og Falster.
 
Et stykke letrøget stribet flæsk koges med groft skåret hvidkål samt kartofler skåret i tern og smages til med salt og peber.
Sennep og brød spises til.
Denne ret blev spist meget på landet.
Ved vintertid kogt af hvidkål og om sommeren med spidskål.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.834 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
386929-11-2015 15:30:06 madABC.dk
Hej Kirsten - Mange tak for din kommentar og din spændende variation af Husmandskål. Vil du hjælpe lidt mere med fx mængde af vand, koge/dampetid og evt et billede af retten. Venlig hilsen / madABC.dk
386728-11-2015 06:27:23 Kirsten kjærgaard
Jeg har lært at lave det på denne måde af ældre familiemedlemmer 1stk røget flæsk 1 stk fersk flæsk 1 hvidkål skåret i ottendedelsfinalen lægges oven på flæsket Hele gulerødder oven på kålen Og til sidst hele porrer Grøntsagerne bliver dampet og får skøn smag Serveres med smørsovs's og rugbrød og sennep
50612-10-2012 07:40:46 Gerlis
Fik jeg meget som barn jeg skal lave det i dag har inviteret min mor på mad :-)

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her