Logo

Kalvehaler med mørkt øl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Del 1:
3 kg kalvehaler
2 store løg
Hele nelliker
6 laurbærblade
1-2 spsk salt
Vand
 
Løgene pilles og de hele nelliker sættes i.
Kalvehalerne lægges i en gryde sammen med løg, laurbærblade og salt.
Der hældes vand på til halerne er dækket, hvorefter de koger ved svag varme i en times tid.
Skum gerne jævnligt undervejs.
Efter en time tages halerne op.
Gem kogevandet/fonden til senere.
 
Del 2:
Kogte kalvehaler
Hvedemel
Olie
200 g serranoskinke
10 skalotteløg, skåret i grove skiver
6 fed hvidløg skåret i grove stykker
10 gulerødder, skåret i tykke skiver
200 g tørrede abrikoser, skåret i halve
4 kanelstænger
6 laurbærblade
Mørkt øl, gerne en Bock fra Fur
Fond/kogevandet fra kogning af halerne
Salt, peber og evt. lidt sukker
 
Kalvehalerne vendes i hvedemel blandet med salt og peber.
Herefter brunes de i en gryde med olie. halerne fjernes fra gryden hvorefter skinke, skalotteløg, hvidløg og gulerødder brunes godt af.
Herefter tilsættes abrikoser, kanelstænger, laurbærblade og kalvehalerne.
Det hele vendes godt rundt hvorefter øl og fond tilsættes så kalvehalerne er dækket. retten skal simre i en times tid, hvorefter den smages til med salt, peber og lidt sukker.
Spis godt brød til og evt. en grøn salat eller nye kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.467 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her