4-6 Kartofler (Vælg en kogefast type og størrelse på ca. 80g. /stk )
3-400 g Salat, fx. hjertesalat, friséesalat og rød radicchiosalat
75 g Hasselnøder
200 g Bladselleri
2 dl Syrnet fløde 9%
½ dl Mælk
1 tsk Chilli
frisk paprika
salt
peber
Kartoflerne skrælles og koges møre i letsaltet vand ca. 20 min.
Tilbered saucen:
Stænglerne fra bladsellerien skæres i tynde skiver, hasselnødderne hakkes og den friske chille flækkes, renses for frø og hakkes fint. Det hele blandes sammen med cremefraiche, mælk og smages til med krydderier.
Salatbladene skylles og findeles.
Anret på tallerken med en bund af salat. Anbring kartoflen på salatbunden med en krans af sauce omkring.
Server kartoflen varm som forret eller frokostret evt. med kold skinke, kogt æg og oliven eller røget ørred og brød til. Suppler med ekstra kartofler og sauce.
Tips: Fiskefyldet kan erstattes med andet fyld, fx:
En blanding med ristede svampe, bacon, løg, cremefraiche og revet ost.
En blanding af årstidens kogte grønsager, hytteost og revet ost.
Kødsauce og revet ost.