Logo

Kyllinge Jambalaya

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kylling (1300g)
1 tyk skive skinke
2 store løg
2 skalotteløg
3 hvidløgsfed
3 selleriblade
200 g aspargeshoveder fra dåse
250 g ærter
20 g smør
2 spsk olivenolie
250 g langkornede ris
1 hønsekødsbouillonterning
1 knsp cayennepeber
4 dråber tabasco
1 timiankvist
1 laurbærblad
persille
salt og peber
 
Skær kyllingen i 10 stykker.
Opløs bouillonterningen i 1 ¼ liter vand.
Skær skinken i terninger, rens og snit selleri, løg, skalotteløg og hvidløg
i fine skiver.
Opvarm smør og 1 spsk olivenolie i en støbejernsgryde.
Kom grønsagsskiverne i og damp dem et øjeblik.
Hæld risen over og lad dem blive gennemsigtige (de bør ikke tage farve). I mellemtiden brunes kyllingestykkerne i 1 spsk olivenolie på en pande.
Hæld bouillonen over risen.
Kom kyllingestykkerne, skinken, cayennepeber, Tabasco, salt og peber,
laurbærblad, timiankvist og hakket persille i gryden.
Læg låg over og lad det koge 35 minutter ved lavt blus uden at røre i
gryden.
I mellemtiden bælges ærterne og aspargeshovederne afdryppes.
Grønsagerne blancheres i kogende vand og tilsættes retten 10 minutter
før risen er færdig.
Jambalayaen er klar, når al væden er absorberet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her