(tingmissat tarajulâgkat)
2-3 fugle
Saltlage:
1 l vand
200 g salt
25 g sukker
1 tsk salpeter
Saltlagen koges i 5 minutter og stilles til afkøling.
Fuglenes gøres i stand, vaskes grundigt og lægges hele i den helt kolde lage.
Fuglene må være helt dækkede af lage, der lægges eventuelt pres på.
Efter 2-3 døgns saltning skylles fuglene og koges i usaltet vand 1 ½ -2 timer.
Sprængte måger kan spises med kogte grønsager, og suppen kan anvendes til kål og ærter.
Tips: Hvis man ikke bryder sig om den trannede smag som mange vilde fugle har, kan fuglene flås.
Det kan også være nødvendigt at flå fulge som er skudt i stykker, da det ellers er umuligt at gøre dem rene.
Vingern hugges først af, bugskindet snittes igennem og krænges af.
Fuglene vaskes grundigt, tørres og gnides indvendigt med salt og peber.
Det tager også noget af den trannede smag at stege fulgene med fyld af rå, skrællede ituskårne kartofler.
Tynde skiver fersk flæsk bindes om fuglene, som brunes og steges i sauce.
Hjerte kråse og lever kan bruges, men udvandes godt forinden.
Måger koges 1-1 ½ time.