Er du glad for at gå
i køkkenet, vil du elske denne weekendmenu, der både kræver tid og kærlighed.
Arbejdstid: 1 time
Marineringstid: 1 døgn Stege/bage/kogetid: ca. 45 min. Kødet er fryseegnet.
4 personer
#
1 svinemørbrad
(skåret til 8 mørbradbøffer, 3 cm tykke)
1 spsk smør + 1 spsk
olie
Marinade:
2 dl tør hvidvin
1 tsk groft salt og
friskkværnet peber
1 tsk hele enebær
(groftknuste)
2 tsk rosmarinkviste
(eller 1 tsk tørret rosmarin)
Sauce:
1½ dl piskefløde + 2
tsk majsstivelse (Maizena)
Butterdejsstang med
kartofler:
500 g kartofler
(stave)
1 rulle butterdej
(ca. 250 g)
1 spsk frisk
estragon eller timian (eller 1½ tsk tørret)
75 g mild fast
komælksost (tern)
1 æg (sammenpisket)
750 g blandede løg (fx
rødløg, skalotteløg og perleløg, i både)
1 spsk olie
salt og peber
*
MARINADE: Bland vin
med salt, peber, enebær og rosmarin.
Læg mørbradbøfferne
i en frysepose med marinaden i køleskab 12-24 timer.
Tag bøfferne op og
dup dem tørre.
Si marinaden op i en
gryde til sauce.
LØG OG KARTOFLER:
Tænd ovnen på 200 °C.
Vend løgene med lidt
olie, salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.
Bag dem møre ca. 45
min.
Kog kartoflerne i
letsaltet vand i ca. 10 min og hæld vandet fra.
Rul butterdejen ud
på en bageplade med bagepapir.
Læg kartofler,
estragon og ost langs midten af dejstykket og pak resten af dejen hen over
fyldet.
Pensl dejen med æg
og sæt pladen i ovnen ca. 30 min.
Brun bøfferne i smør
og olie på begge sider og steg videre i 4-5 min. på hver side ved middelsvag
varme.
Kog marinaden
igennem.
Rør fløde med
majsstivelse og jævn marinaden med det under piskning (ca. 4 min.).
Anret
mørbradbøfferne med ovnbagte løg, indbagte kartofler og sauce.
Appelsinfromage
Arbejdstid: 40 min.
Hviletid: 2 timer. Ikke fryseegnet. 4 personer
#
6 blade husblas
3½ dl friskpresset
appelsinsaft
3 pasteuriserede
æggeblommer
40 g sukker
3 pasteuriserede
æggehvider
evt. ½ stang vanilje
(kornene)
Chokoladeskum:
100 g mørk chokolade
(smeltet)
3 pasteuriserede
æggehvider
3 spsk sukker
*
APPELSINGELÉ: Udblød
2 blade husblas i koldt vand i 5 min.
Knug vandet af og
smelt dem i 2 dl appelsinsaft over meget svag varme.
Hæld geléen i bunden
af 4 glas og stil dem koldt.
FROMAGE: Udblød 4
blade husblas i koldt vand i 5 min.
Knug vandet af og
smelt dem i resten af appelsinsaften over meget svag varme.
Pisk æggeblommerne
skummende med sukker.
Pisk æggehviden
skummende evt. med vaniljekorn.
Vend
æggeblomme-skummet og appelsinsaften sammen og vend derefter æggehvideskummet
i.
Fordel i glassene og
stil dem koldt i ca. 2 timer.
CHOKOLADESKUM: Pisk
æggehviderne stive og tilsæt gradvist sukkeret.
Vend
æggehvideskummet i den smeltede chokolade.
Lad det stivne i en
skål i køleskab i ca. 1 time.
Se flere 2-retters menuer her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin