300 g oksebov
300 g svinebov
300 g lammebov
200 g røget flæsk
lidt tørret timian
250 g knoldselleri
400 g gulerødder
2 porrer
250 g løg
400 g hvidkål
600 g kartofler
½ l. bouillon
3 laurbærblade
1 bdt persille
Hvis de anvender en stegeso, skal både den og låget lægges i koldt vand i mindst et kvarter inden anvendelsen.
Skær kødet i ret store terninger og flæsket i strimler.
Bland det hele godt med peber og timian og lad det stå tildækket, indtil
alle grønsagerne er klar.
Selleri, gulerødder og porrer vaskes, renses og skæres i mindre
stykker.
Løgene pilles, halveres og skæres derefter i ikke alt for tynde skiver .
Hvidkålen befris for stok og hårde dele og strimles.
Kartoflerne skrælles og skæres i store terninger.
Bland alle grønsagerne med kødet og kom det hele i den klargjorte
stegeso.
Hæld bouillonen ved og læg laurbærblade ne ovenpå.
Løg låget på stegesoen og sæt den ind i en kold ovn på nederste ribbe.
Sæt ovnen på 200ºC, og lad retten snurre mør i 90 minutter.
Lige inden serveringen drysses retten med grofthakket persille.
Tips: Hvis det skal være helt rigtigt, skal denne ret laves i en
lerkokotte med låg, en såkaldt stegeso, men det kan selvfølgelig også
lade sig gøre at lave den i et ovnfast fad med tætsluttende låg.