At spise omelet til morgenmaden er ofte en dejlig måde at starte dagen på. Omeletten kan selvfølgelig også serveres til brunch. Hvis du synes den er for kedelig så prøv med fyld så som ost eller skinke
1-2 personer. Tilberedningstid/arbejdstid: CA. 20 min.
#
4 æg evt. pasteuriserede
½ dl mælk eller fløde
½ tsk. groft salt
15 g smør (1 spsk.)
Evt. fyld:
100 g kogt skinke i strimler eller 100 g røget laks m. dild
*
Pisk æggene let sammen med mælk eller fløde og salt. Smelt smør på panden. Hæld æggemassen på. Dæmp til svag varme. Løft jævnligt æggemassen op med en palet- kniv, så den flydende masse kan stivne.
Lad knap halvdelen af omeletten glide over på et fad eller en tallerken. Læg skinkefyldet på denne halvdel og fold den anden halvdel over med en paletkniv. Man kan også folde omeletten til en pølse på panden og give fyldet ved siden af.