1 poulard
½ dl olie
1 løg
1 fed hvidløg
250 g løse ris
½ liter hønsebouillon
1 knsp. safran
250 g tomater
50 g smør
100 g skinke
100 g cocktailpølser
250 g champignoner
1 rød peberfrugt
½ kg ærter
1 dåse muslinger
1 dåse krabbekød, ca. 190 g netto
8 fyldte oliven
Hønsekødet skæres råt fra benene i stykker på størrelse med cocktailpølserne og brunes i olien sammen med hakket løg og hvidløg.
Risene tilsættes og svitses med 3 min.
Suppen, der koges på fjerkræskroget, blandes med væde fra muslinger og rejer eller krabber og hældes over.
Salt og safran tilsættes.
Ituskårne tomater blandes i, og det hele damper under låg ca. 15 min. og hældes derpå i et ovnfast fad.
Skinketerninger, cocktailpølser og rengjorte champignoner ristes i smør.
Den røde peberfrugt skæres i ringe eller strimler.
Kernerne skylles bort.
Peber, ærter, muslinger og rejer eller krabber tilsættes.
Det hele koges sammen nogle minutter under forsigtig omrøring og hældes i fadet.
Retten pyntes med fyldte oliven og peberstrimler og stilles uden låg i en varm ovn, til den overflødige væde er fordampet, og risene ligger tørre og glinsende.