Glatrokken kaldes også Skade. Det er vingerne fra disse rombeformede fladfisk, man spiser. De fanges ikke længere i Kattegat, så man må nok bestille dem hos fiskehandleren. Kødet er imidlertid velsmagende og man kan i dag støde på det i skaldyrssalater som fyld.
600 g skadevinger (rokkevinger)
8-12 skiver letsaltet flæsk
Fedtstof
Hvedemel
Mælk
Sennepspulver
Kærnemælk
Tilbehør: Kartofler eller rugbrød
Skadevingerne koges i letsaltet vand i ca. 20 min., til de er møre.
De skæres i mindre stykker.
Flæskeskiverne steges på panden.
De kogte skadevinger kommes ved og ristes let.
Der laves en hvid sauce af mælk, hvedemel og fedtstof.
Sennepspulveret røres ud i lidt kærnemælk og dette tilsættes mælkesaucen. Sennepssaucen hældes over kød og fisk.
Pandeskade spises med kogte kartofler eller brød.