Her får du to forskellige
og sommerlige pastaretter. Server gerne lidt stegte eller dampede nye grønsager til pastaretten med pesto.
Sommerpasta med
asparges
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 10 min.
#
1 bundt grønne asparges
250 g grønne bønner
200 g kogt skinke
1 håndfuld persille eller basilikum
400-500 g tør pasta fx sommerfugle
25 g smør
2 dl piskefløde
salt og peber
Tilbehør: parmesanost eller pecorino
*
SKÆR de grønne asparges i 3-4 cm lange stykker, og kasser de
nederste, træede ender.
Nip de grønne bønner, og skær dem evt. i mindre stykker.
Skyl og hak persille eller basilikum.
SKÆR skinken i strimler.
SÆT en stor gryde vand over at koge, mindst 3 liter.
Tilsæt 2 tsk groft salt pr. liter kogevand.
KOG pastaen al dente efter pakkens anvisning.
Lad bønnerne koge med de sidste 4 min. af kogetiden.
SMELT smørret i en bredbundet gryde, og sauter de grønne
asparges i 3-4 min.
HÆLD pasta og bønner i et dørslag, og vend dem i asparges gryden
sammen med fløden.
Varm det hele godt igennem, og vend skinke og persille eller
basilikum i.
SMAG til med salt og peber, og server straks med revet
friskrevet ost.
Båndpasta med frisk
pesto
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min.
#
1 bundt eller 1 potte frisk basilikum
1¼ dl olie
2 spsk pinjekerner
3 fed hvidløg
et nip salt
2-3 spsk revet parmesan eller pecorino
400 g bånd pasta
peber
*
KOM basilikumblade, olie, pinjekerner og pillede hvidløgsfed
samt salt i en blender, og kør det til en ensartet masse.
Riv osten, og rør den i.
SÆT en stor gryde vand over at koge, mindst 3 liter.
Tilsæt 2 tsk groft salt pr. liter kogevand.
KOG pastaen al dente efter pakkens anvisning, og dryp af i
et dørslag.
ANRET pastaen på et varmt serveringstad, og vend pestoen i.
Drys med friskkværnet peber, og server straks.
Tips:
Gem altid lidt af kogevandet, når du koger pasta. Brug det når saucen bliver
lidt for tyk, og du gerne vil have lidt mere væde i den.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin