Haderetten, som alle elsker, fx 6-8 sultne buffetgæster:
250 g pastaskruer eller -sløjfer
salt
200 g kogt skinke
150 g mellemlagret gouda eller danbo
1 bundt radiser
½ agurk
1 bundt purløg,
1 bundt dild
2-3 spsk mayonnaise
2-3 spsk yoghurt
2-3 spsk hvidvinseddike
friskkværnet peber
2-3 spsk solsikkeolie
Hæld pastaen i kogende, saltet vand, lad den boble færdig i gryden uden låg (kogetiden står på posen, prøvesmag indimellem, så de ikke bliver for bløde).
Hæld dem i trådsigten, giv dem et chok med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
I mellemtiden skæres skinken i strimler (fedtkanten skæres af), osten høvles groft. Skær det grønne af radiserne, skyl dem og skær dem i skiver.
Skræl agurken og skær den i små terninger.
Skyl urterne og hak dem.
Mayonnaisen (hjemmelavet er naturligvis toppen - se: Mayo - hjemmelavet) røres sammen med yoghurt og eddike og krydres med salt og peber.
Rør olien i til sidst.
Bland pastaen med alle ingredienserne, hæld dressingen over og lad det trække (ikke for længe, hvis mayonnaisen er hjemmelavet!).
Før alle kaster sig over buffeten, smages lige en ekstra gang, om der ikke er noget, der mangler ... salt, peber, eddike?
Smager godt sammen med alt det andet gode, der står på buffeten.
Kj pr. portion: 1300