300 g kartofler i 1 cm store tern 
4 grofthakkede løg (ca. 240 g) 
200 g persillerod i 1 cm store tern 
200 g pastinak i 1 cm store tern 
1 fennikel i 1 cm store tern 
1 spsk  olie 
10 dl vand 
4 spsk  kyllingefond eller 3 bouillonterninger 
½ tsk  majsstivelse 
1 dl letmælk 
1 tsk  groft salt 
¼ tsk  peber 
3 spsk  purløg gerne frossen
 
Svits grønsagerne i olien uden at brune. 
Tilsæt fond og vand og lad det koge ved jævn varme i 20 min. 
Blend lidt mere end halvdelen af grønsagerne sammen med lidt af suppen. Hæld den blendede suppe tilbage i gryden og kog den igennem et øjeblik. Jævn suppen med majsstivelse rørt ud i letmælk. 
Smag til med salt og peber. 
Tilsæt purløg lige inden servering. 
Serveres med kold kogt hamburgerryg og rugbrød.