1 afpudset slag, ca. 1200 g 
300 g  hakket svinekød, ca. 10% fedt 
100 g  friske spinatblade eller ½ pk frossen, helbladet spinat 
50 g  kogt røget skinke 
2 spsk  rasp 
½ tsk  peber 
1 ½ tsk  tørret timian 
1 ½ tsk  salt 
10 g  smør
 
Saucen: 
3 dl  vand 
2 dl  rødvin 
3 laurbærblade 
2 tsk  salt 
6 fed hvidløg 
½ tsk  tørret timian 
50 g  kogt røget skinke 
saucejævner
Bred slaget ud på bordet og dæk det med skyllede blancherede spinatblade. 
Rør det hakkede kød med røget skinke, der er skåret i tern, rasp, salt, peber og timian til en fast fars. Dæk slaget med farsen.
Rul stegen sammen og snør den. 
Brun rullestegen i smørret på alle sider i en gryde. 
Tilsæt vand og rødvin sammen med laurbærblade, salt, upillede hvidløgsfed, timian og den røgede skinke.
Lad rullestegen simre ved svag varme i ca. 2 timer. 
Vend den efter den første time. Si skyen, skum den og jævn den let. 
Kog den godt igennem og smag til.