En spændende sommerret med sprøde brødstykker og bacon i en
salat med masser af tomater og basilikum. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 10 min. Ikke
fryse-egnet. (4 personer).
#
400 g daggammelt brød
200 g baconterninger
400 g blomme- eller cocktailtomater
1 stort salathoved eller 2 mindre (gerne forskellige slags)
1 rødløg
½ potte basilikum
Dressing:
1 fed hvidløg
4 spsk hvid balsamico
5 spsk olie
salt og peber
*
Skær skorpen af brødet og bryd krummen i grove stykker.
Grill brødet i ovnen i 1-2 min. så det bliver gyldenbrunt på
overfladen.
Vendt brødet under bagningen, så det bliver grillet på alle
sider.
Steg baconterningerne på en pande ved middelhøj varme, til
fedtet smelter fra, og baconstykkerne bliver gyldne og sprøde.
Læg det til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Halver tomaterne.
Skyl og tør salaten grundigt.
Skær løget i tynde skiver.
Pluk basilikumbladene af stilkene.
Hak hvidløget fint og bland det med balsamico, olie, salt og
peber.
Vend salat, brød, tomater, løg og basilikum grundigt i
dressingen.
Smag til med salt og peber.
Drys baconen over salaten og server.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin