Mørbraden er stegt
med paprika og sennep og anrettet på en fyldig salat med nye kartofler. En
cremet dressing smagt til med sennep og dild sætter prikken over i'et.
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: 20 min. 4 personer.
# Ingredienser til Salat med svinemørbrad, sennep
og dild:
1 afpudset
svinemørbrad (ca. 500 g)
2 tsk citronsaft
1 tsk farin
1 tsk paprika
½ tsk sennepspulver
½ tsk groft salt
lidt olie til
stegning
Salat:
600 g kogte nye
kartofler
1 agurk eller 1
squash
1 rødløg
1 bundt rucolasalat
Dressing:
4 spsk mayonnaise
2 dl syrnet fløde
eller cremefraiche
1 spsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
1 spsk honning
1 bundt dild
salt og peber
*
Sådan laves Salat
med svinemørbrad, sennep og dild:
Pensl mørbraden med
citronsaft.
Bland farin og krydderier
på en tallerken og vend kødet i blandingen.
Steg kødet på en
varm grill, grillpande eller en alm. pande med lidt olie.
Steg til en
centrumstemperatur på 62 °C (brug et stegetermometer) - det tager ca. 20 min.
Salat: Skær
kartoflerne i skiver eller både.
Vask agurk eller
squash og skær den i tynde skiver.
Pil rødløget, halvår
det og snit det fint.
Skyl salaten og
slyng den tør.
Vend det hele sammen
og anret på 4 tallerkner eller et fad.
Dressing: Rør
mayonnaise og syrnet fløde sammen og smag til med sennep, citronsaft, honning,
salt og peber.
Snit en håndfuld
dild fint og vend den i dressingen
Skær kødet i skiver
og anret dem oven på salaten.
Dryp dressing over
og server.
Tips: Du kan også
stege rødløg og squash på grillen - skær dem da lidt tykkere ud.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------