800 g svinemørbrad
4 skiverrøget skinke (gerne parmaskinke)
salvie
salt
peber
kødsnor
Kartoffeltærte:
4 bagekartofler
2 æg
1 dl fløde
timian
basillikum
salvie
1 porre
Druesauce:
½ løg
100 g blå druer
4 dl brun kalvefond
1 dl fløde
frisk persille
Maizena
Garniture:
2 gulerødder
1 grøn squash
Svinemørbraden afpudses for hinder og sener og flækkes på langs.
Bankes ud til en tykkelse på ca. ½ cm og derpå lægges 2 skiver røget skinke.
Krydr med salvie salt og peber.
Rulles sammen og bindes med kødsnor.
Svinemørbraden brunes godt på alle sider og steges færdig i ovnen i ca. 10-15 min.
Kartoffeltærte:
bagekartoflerne skrælles og rives groft.
Porren renses og skæres i fine tern.
Alle ingredienserne blandes og hældes i et smurt og ovnfast fad, bages i ovn v.190 g i ca. 30 min.
Druesauce:
løget pilles og hakkes meget fint, sauteres af sammen med de halverede og udstenede druer, tilsæt kalvefond og fløde og lad saucen skælve i 10 min.
Saucen jævnes med Maizena og lige inden servering tilsættes den finthakkede persille.
Anretning:
Svinemørbraden skæres i brede skiver på tværs og anrettes dekorativt på varme tallerkener med saucen og de tournerede grønsager. Kartoffeltærten serveres á part.