4 stk
1 spsk mayonnaise
1 tsk fransk sennep
1 stilk bladselleri. hakket
1-2 tsk æblemos
salt og peber
20 g blødt smør
2 tykke skiver grovbrød
1 tyk skive icebergsalat
2-3 skiver kogt, røget skinke (eller hamburgerryg)
nogle rødløgsringe
rødløgsringe og små stilke bladselleri til pynt
Bland mayonnaise, sennep, selleri og æblemos i en skål og krydr med salt og peber.
Smør brødskiverne.
Arranger salatskiven på 1 skive brød.
Læg kødet over, foldet så det passer pænt, og læg selleriblandingen over kødet.
Dæk med løgringe.
Læg den resterende brødskive ovenpå.
Pres sandwichen let sammen og skær den i kvarter diagonalt.
Pynt med ringe af rødløg og små stilke selleri med blade.
Variationer: Udelad skinke- og æblemos og erstat det med kold roastbeef eller sprængt oksebryst og flødepeberrod, hvis du foretrækker det.