1 kalvemørbrad, ca. 1,2 kg
1 spsk olie
25 g smør
4 cl cognac
4 store tomater
70 g San Danielle skinke (1 pakke)
1-1 ½ dl hakket persille
Evt. 1-2 fed hakket hvidløg
1 spsk rasp
2 dl mælk
1 dl lys bouillon - kalve- eller hønsebouillon
2 spsk majsstivelse
100 g gorgonzola
½ spsk citronsaft
Tilbehør:
1 kg små kogte kartofler evt. vendt i friskhakket rosmarin
4 kuvertbrød
Mørbraden afpudses for sener, evt. bimørbrad og mørbradhoved. Midterstykket skæres i 12-16 skiver, 1 cm. tykke.
Skiverne bankes let med hånden.
Mørbradskiverne krydres let med salt og peber og steges 1 minut på hver
side på en pande i olie og 15 g gyldnet smør ad flere omgange.
Kalvemørbrad skiverne kommes tilbage på panden og flamberes med
cognac ved serveringen.
Mælk og bouillon bringes i kog og jævnes med majsstivelse udrørt i koldt
vand.
Grundsaucen koges igennem et par minutter og gorgonzola i små stykker
tilsættes.
Osten smeltes i saucen under omrøring - saucen må nu ikke koge!
Gorgonzolasaucen smages til med citronsaft, salt og peber.
Et låg skæres af toppen af tomaterne og de udhules.
Tomatkødet hakkes og gemmes.
Skinke og persille hakkes.
Skinke, persille og evt. hvidløg blandes med lidt af det hakkede tomatkød.
Fyldet smages til med peber og fyldes i de udhulede tomater.
De fyldte tomater drysses med rasp og resten af smørret fordeles på toppen.
Tomaterne bages i ovnen ved 220ºC i ca. 10 minutter.