
8 pers. 
 
1 ½ kg skinkesteg
hel nellike
Pensling:
2 dl appelsinjuice
1 ½ dl brun farin 
½ tsk stærk sennep
2 tsk Maizena
40 g smør
Rids med en skarp kniv fedtet ½ cm dybt på kryds og tværs af skinken. 
I midten af hver rude stikkes en nellike. 
Skinken lægges på risten i en bradepande og sættes på nederste rille i ovnen ved 175°C. 
Alle ingredienserne til penslingen røres sammen i en kasserolle og koges igennem et par minutter under stadig omrøring. 
Smørret piskes i. 
Efter 10 min. forløb hældes ca. ⅓ af glaseringen jævnt over skinken. 
Ca. 10 min. senere fordeles endnu ⅓ over skinken. 
Herefter pensles skinken hvert 5 min. med resten af glaseringen. 
Den samlede stegetid er ca. 45 min. for 1,5 kg skinke, afhængigt af tykkelsen.