Logo

Farserede duer med trøffel i grønkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Farserede duer med trøffel i grønkål

Les cotelettes de pigeon au chou et aux truffes
4 personer

# Ingredienser

4 duebrystfileter uden ben
4 duelår med ben
2 tsk cognac
1 glas pinot gris
2.5 dl fjerkræfond
12 grønkålsblade
80 g foie gras
4 trøffellameller
180 g svinefedtnet
1 spsk jordnøddeolie
Salt, peber
 
Fars:
100 g fjerkrækød
50 g svinefilet
100 g spæk
20 g foie gras
50 g kyllingelever
1 æg
1 spsk cognac
1 spsk portvin
1 spsk trøffelsky
Salt, peber

* Tilberedning

Læg duebryststykkerne i et dybt fad og hæld cognac og Pinot Gris over. 
Krydr med salt og peber og lad træk­ke i 20 min.
 
Kog fjerkræfonden op i en kasserolle, læg duelårene i og lad småsimre under låg i 10 min. 
Køl duelåre­ne af i fonden.
 
Fars: Hak kød og spæk samt de rensede levere i kødhakkeren og 
rør op med spiritus, vin, trøffelsky, æg, salt og peber.
Varm ovnen op til 210 °C.
Smør et lille ovnfast fad, der lige netop kan rumme duebrysterne, med olie.
Udblød fedtnettet i koldt vand.
 
Blancher grønkålsbladene 2 min i kogende saltvand, køl dem omgående af i koldt vand og 
dup dem tørre.
Pak hvert duelår ind i foie gras, læg 1 trøffellamel ovenpå og pak duebrystet omkring.
Læg derefter et grøn­kålsblad omkring, smør farsen udenpå og pak til sidst ind i fedtnet.
Sørg for, at "pakkerne" bliver tæt pak­ket, så de er faste.

Læg de 4 pakker i det lille ovnfaste fad og stil det ind i ovnen i 13 min.
Sluk for ovnen og lad kødet trække i yderligere 10 min.

Server de farserede duer med en Sauce Perigueux (trøffelsauce) og smørstuvet grønkål på resten af bladene.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.713 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her