Logo

Høns i asparges 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Høns i asparges 3

 

Aspargessæsonen er kort, så vi har proppet denne elskede mormorret med både grønne og hvide asparges. Kog også skrællerne fra de hvide asparges samt alle enderne med i suppen - det giver ekstra meget smag i saucen.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca. 60 min.

 

#

Kogt kylling:

1 lille kylling eller 4 hele kyllingelår

500 g hvide asparges

500 g grønne asparges

¾ dl hvedemel

2½ dl piskefløde

salt og peber

 

Tilbehør:

1 håndfuld krydderurter (fx purløg, kørvel eller persille)

1 kg kogte nye kartofler

*

Skær lårene af kyllingen.

Læg lår og bryststykke i en gryde, dæk med vand, og kog op.

Fjern evt. skum fra overfladen, skru ned for varmen, og lad kyllingen koge i ca. 30 min.

Tag bryststykket op, og kog lårene i endnu 10 min.

Tag også dem op, og lad det hele køle så meget af, at du kan plukke kødet fra benene.

Pluk kyllingekødet i mindre stykker.

 

Knæk den nederste, træede del af både de hvide og grønne asparges.

Skræl de hvide fra hovedet og nedad.

 

Kog aspargesskræller og -endestykker i suppen, når kødet er taget op.

Kom benene fra kyllingen tilbage i suppen, når du har plukket kødet af.

Kog suppen uden låg i endnu 30 min.

 

Skær både de hvide og grønne asparges i stykker på 2-3 cm.

Si suppen, og kom den tilbage i gryden.

Rør melet ud i fløden, og pisk jævningen i suppen.

Kog saucen i mindst 5 min. under omrøring.

 

Kom de hvide asparges i saucen, og lad dem koge i 3 min, inden du kommer de grønne asparges i, der kun skal koge i et par min.

 

Vend kyllingekødet i saucen.

Varm det hele godt igennem, og smag til med salt og peber.

Server retten med et drys finthakkede krydderurter og kogte kartofler.

 

TIPS: Asparges udvikler mere smag, når de bliver tilberedt længere, men samtidig mister de sprødhed og bid.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kyllingebiks med porrer og gulerødderPrøv en nem og lækker biksemod med friske grønsager og kyllingekød det hele på en pande
• Krydret kyllingeburger med karrydressingBurgeren er populær familie-mad, og heldigvis kan den serveres i utallige variationer. Her...
• Rissalat med kyllingFyldig hverdagssalat, der smager vidunderligt og eksotisk af fremmede himmelstrøg
• Mango-limemousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os