6-8 personer. Trykkoger: 15-20 min. - alm. gryde: ca. 45 min. 
# Ingredienser
1 minikalkun (2-3 kg) 
50 g smør/margarine 
4 skiver bacon, I tern 
2-3 løg, i ringe 
1 gulerod, i skiver 
250 g champignon, i skiver 
3 dl hvidvin, tør 
1 laurbærblad 
½ tsk basilikum 
salt, peber 
1 dl bouillon (vand + suppetern) 
¾ dl piskefløde/cremefraiche 
* Tilberedning
Parter kalkunen i serveringsstykker og brun dem i fedtstoffet. 
Svits bacon, løg, gulerod og champignon med, når kødet er brunet. 
Tilsæt hvidvin og krydderier. 
Trykkog 15-20 minutter - afkøl hurtigt. 
Tag kødet op og hold det varmt. 
Kog skyen igennem med bouillon og fløde. 
Server små kogte kartofler og bønner, løse ris eller flûte til.