 
 
 
 
Opskrift på en dejlig
saftig kylling, serveret med en hjemmelavet ratatouille. Retten smager
fantastisk, er nem at lave, og falder i alles smag.
Tilberedningstid: 1
time. 4 pers. Denne opskrift er nem at lave for børnekokke.
 
# Ingredienser
KYLLING
1 kylling eller 8-12 kyllingelår
1 citron
1 smule spidskommen
1 kvist rosmarin
3-4 fed hvidløg
1 smule olie
1 smule salt
1 smule peber
 
RATATOUILLE
¼ hvidløgshoved
2 grønne peberfrugter
2 gule løg
½ bundt blegselleri
2 chilifrugter
1 kvist rosmarin
1 dl hvidvin
1 dåse flåede tomater
½ spsk sukker
1 smule salt
1 smule peber
1 smule olie og smør (til
stegning)
 
* Tilberedning
KYLLING
Skær citronen i både
og bland den sammen med spidskommen, rosmarin og knuste hvidløgsfed. 
Stop blandingen ind i
kyllingen.
Skær nogle snit i
kyllingen for at forkorte stegetiden.
Hæld lidt olie over og
krydr med salt og peber.
Kyllingen skal ind i
den forvarmede ovn og steges i 40 minutter på 200 °C.
Kontroller at
kyllingen er gennemstegt ved at skære i låret og se efter at kødsaften er klar.
 
RATATOUILLE
Hak hvidkål,
peberfrugt, løg, chili og selleri. 
Svits det i olie og
smør i en gryde. 
Pluk rosmarinen, skær
den groft og bland det ned i gryden. 
Tilsæt vin og flåede
tomater. 
Lad det koge i cirka
10 min. 
Smag til med sukker,
salt og peber.
 
Skær kyllingen ud i
portionsstykker og server den sammen med ratatouille.
 
Se alle opskrifter for børnekokke